Acélököl Zsoldosok

Acélököl ZsoldosokFist_of_Suns.jpg

A Páncélkesztyű eredetileg egy öt fős kalandozócsapat volt, akik miután kincsre és hírnévre tettek szert, arrogánssá és hatalomittassá váltak. Öten bevették a szörnyekkel fertőzött Hollóvárát, ahol toborzott követőkkel saját helyőrséget alakítottak ki a végvárban. Hivatalosan Ők őrzik a délnyugati határvideéket, de valójában ennél sokkal többet tesznek: elnyomják a helyi lakókat, arcátlan adókat vetnek ki a karavánokra vagy egyszerűen elkobozzák a kereskedőktől ami megtetszik nekik, koholt vádak alapján. Meggyőződésük hogy a tudás és hatalom amire kalandjaik során tettek szert valahogy magasabb rendűvé teszi őket Corholm többi polgárával szemben, és hatalmukat valamint mágikus erejüket joggal gyakorolhatják a “gyengéken”. Persze papíron és jogilag minden rendben van, így a távoli fővárosban legfeljebb kereskedők panaszkodhatnak rájuk, de a tény hogy Hollóvára felől már évek óta nem érkezett szörnytámadás.
Hála az Acélököl munkájának, a FüKeSz fontolóra vette a nyugati határon helyezkedő településekkel való kereskedelem beszüntetését ha a helyzet nem változik. Ez persze még több teret adna a zsoldosoknak, és ahogy a lakók elhagyják falvaikat, egyre több szörnyportya juthat át a határonvidéken.

Az Acélököl jelenleg 300 magasan képzett harcosból és ex-kalandozóból áll, nem számolva az alapítóit, akik mind magas rangú tisztek a szervezetben:

Yurgen Vrago, “Möbius”

Tiefling hadúr és az eredeti Páncélkesztyű vezetője. Démoni megjelenésű páncélja van és egy worg lenyúzott bundáját hordja köpenyként. Csatában a Hollókarom nevű kardjával és egy turathi pajzzsal harcol, de csak akkor ha nincs más lehetősége. Hideg és számító jellem, de ha elveszíti a hidegvérét, tomboló halálosztó válik belőle. A beceneve eredetéről nem beszélnek de szóbeszédek szerint valamilyen fura mágia segítségével egymaga képes volt legyőzni négy társát egykor.

“Parázs” és “Jégvirág”

Különös ikerpár akik halálosak nem pusztán mert szinte mindent együtt csinálnak, hanem mert mindkettő mestere az elemi mágia egy típusának. Ahogy a nevük is árulkodik, Parázs a tűz-, Jégvirág a fagymágia használója, mindamellett hogy mindkettő képzett harcos. Parázs egy különleges szöges lánccal harcol, ami nem szakad el és nem olvad meg ha felhevíti, de a forróságot átvezeti az áldozatába amikor érinti, Jégvirág pedig cryomancia útján alkot jég-fegyvereket magának, a legegyszerűbb tüskéktől a dárdán és buzogányon keresztül egészen míves kardokig. Mivel varázslat alkotta, ezek a fegyverek jóval keményebbek a jégnél, így képesek kivédeni egy fegyver csapását, vagy akár átszúrni a fémpáncélt is. Szóbeszédek szerint a két tünde születésétől fogva elemi affinitással bír, és sosem választották el őket egymástól, szinte ketten alkotnak egy egységet. Éppen emiatt a ragaszkodásuk miatt bármelyikőjük könnyen provokálható ha a másikat fenyegetik, vagy el akarják választani őket egymástól.

“Szirén”

A hárfás dalnok védtelen megjelenése és játékos kedve megtévesztő tud lenni. Először is, senki sem ismeri a valódi nevét vagy múltját, ezért aztán tucatnyi identitása van. Másodszor pedig, míg lágy és dallamos éneke csábítónak tűnhet elsőre, igen sok megmagyarázhatatlan haláleset és gyilkosság történt azokban a városokban ahol tartózkodott, általában nem túl messze a szállásától. Mégse lett kérdőre vonva egyszer sem, mert olyan szinten jártas a szavak használatában, hogy meggyőzőképessége és vonzereje már-már lefegyverző. Ritkán látni harcban, inkább támogatni szereti a társait.

Shalsam Sliveroth “Acsargó”

Egy fehérpikkelyű sárkányfajzat, Acsargó rászolgált a nevére közel nyolc láb magas termetével miközben vastag karjaiban két harci baltájával, tűhegyes fogakkal teli pofával ordít áldozataira, megdermesztve bennük a vért is. Egy nyugtalan, dühkezelési gondokkal küszködő behemót, Acsargó a kellemetlen személyisége ellenére az egyik legszívósabb és legerősebb barbár-harcos a szigeten. Nem szeret egy helyben, vagy akár nyugton maradni és gyakran vezet brutális kiképzést a katonák körében, de sokak szerint Szirén közelében lecsillapodik. Érdekesképp, a fajtájára jellemző leheletfegyverrel sosem bánt jól, persze ezt senki sem meri szóba hozni körülötte, elvégre borzasztó méreteket öltő nyers ereje bőven pótolja a fagycsóvát.

Acélököl Zsoldosok

Corholm Zapi Zapi